.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




North-Dakota

Becenév: Peace Garden State
Terület: 69 299 sq.mi. ( 179 483,6 km2)
Legmagasabb pont: White Butte 3 506 ft. (1 068,6 m)
Népesség: 638 100
Főváros: Bismarck
Legnagyobb város: Fargo

North-Dakota állam nagyrésze kiterjedt síkság, tengerszint feletti magassága keletről nyugat felé fokozatosan emelkedik, délnyugati részén kisebb hegység található, melynek legmagasabb pontja az alig több mint 1000 méter magas White Butte. Az állam az USA egyik legritkábban lakott állama, rendkívül alacsony népsűrűséggel. Legnépesebb települései Bismarck, Grand Forks és Fargo.
North-Dakota
Fotó: Country, North-Dakota, USA, flickr.com, by dusted

North-Dakota legnagyobb városa a Minnesota államal közös határon fekvő Fargo. Itt található az állami egyetem a North Dakota State University. Érdemes felkeresni a városban a Plains Art Museum-ot, ahol őslakos indiánok történelméről szóló gyűjteményt tekinthetünk meg, valamint a Red River Zoo-t, amely a város csodaszép állatparkja.
Fargo
Fotó: Fargo, North-Dakota, USA, flickr.com, by vassego

A Missouri partján fekvő főváros Bismarck az állam közigazgatási központja. Itt érdemes megtekinteni a State Capitol (Állami Kapitólium) 19 emeletes, több mint 70 éves épületét. Keressük fel a North Dakota Heritage Center-t, amely az állam történelmét mutatja be, valamit látogassunk el a Fort Abraham Lincoln State Park-ba, amely egy történelmi emlékhely.
Bismarck
Fotó: State Capitol, Bismarck, North-Dakota, USA, flickr.com, by annaleegarletz

North-Dakota harmadik legnépesebb városa a szintén Minnesota állammal közös határon fekvő Grand Forks. Itt található a University of North Dakota. Látogassunk el a North Dakota Museum Of Art-ba, ahol egy különleges gyűjteményt tekinthetünk meg.
Grand Forks
Fotó: Grand Forks, North-Dakota, flickr.com, USA, by tuey

Ha több időt tölthetünk az államban, akkor keressük fel a délnyugati részen fekvő Little Missouri National Grassland-et és az ott található csodálatos Theodore Roosevelt National Park-ot, ahol egy fantasztikus kalandtúrán vehetünk részt és bejárhatjuk az elbűvölő Painted Canyon-t.
Theodore Roosevelt National Park
Fotó: Theodore Roosevelt National Park, North-Dakota, USA, flickr.com, by Cobber99

Theodore Roosevelt National Park
Fotó: Theodore Roosevelt National Park, North-Dakota, USA, flickr.com, by rscottjones

További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel