.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Hawaii

Becenév: Aloha State
Terület: 6 427 sq.mi. (16 645,9km2)
Legmagasabb pont: Mauna Kea 13 796 ft. (4 205 m)
Népesség: 1 192 200
Főváros: Honolulu
Legnagyobb város: Honolulu

Lawyers near me

 

Hawaii-t a híres trópusi üdülőparadicsomot, talán senkinek sem kell bemutatni. Amerika és Ázsia között félúton helyezkedik el a Csendes-óceán közepén, alig több mint 1 millió lakossal. Lakosságának egyharmada japán, egyharmada polinéz, egyharmada pedig nem ázsiai (főleg fehér) származású. A lakosság természetesen elsősorban a turizmusból él, de emellett fontos szerep jut a mezőgazdaságnak is, kitűnő ananász, kávé és cukornád ültetvények vannak szerte a szigeteken. Nyolc szigetet különböztetünk meg ezek, a Ni’hau, a Kaua’i, az O’ahu, a Moloka’i, a Lana’i, a Kaho’olawe, a Maui, és a Hawaii. Évente több mint 6 millió turista keresi fel a lenyűgöző szépségű Hawaii-szigeteket. A turisták zöme elsősorban repülővel érkezik, de a merészebbek, és akik több szabadidővel rendelkeznek luxushajóval is megtehetik az utat az Egyesült Államok nyugati partvidékéről rendszeresen induló járatokkal. Éghajlatára a májustól októberig tartó meleg, száraz nyár és a novembertől április végéig tartó hűvösebb, és csapadékosabb tél jellemző.
Honolulu
Fotó: Honolulu, Hawaii, USA, flickr.com, by swang168

 

Hawaii leglátogatottabb és legnépesebb szigete az O’ahu sziget. Itt található a főváros Honolulu és a nemzetközi repülőtér is, a turisták zöme erre a szigetre érkezik, és innen indul tovább a környező kisebb szigetekre. Honoluluban érdemes felkeresni a történelmi negyedben található kivételes szépségű egykori királyi palotát, az egyik első kereszény templomnak számító 1842-ben koralltömbökből épült Kawaiaha Church-ot. Természetesen látni kell Waikiki-t is, amely a világ egyik leghíresebb homokos strandja, naponta több mint 70.000 ember keresi fel, hogy ott napozzon vagy a kéklő tengerben fürödjön. Fontos látnivaló még a polinéz kultúrát bemutató Bishop múzeum vagy a zarándokhelynek számitó Perl Harbor kikötő, ahol a II. világháborúban a part mentén félig elsüllyedt USS Arizona Memorial cirkálót lehet megnézni.
Oahu
Fotó: Oahu, Hawaii, USA, flickr.com, by marada

Kaua’i másnéven a Kert sziget, amely a Hawai szigetcsoport ékkövének számít pompás strandjaival és vadregényes tájaival. A sziget autóval könnyen bejárható, ugyanis legtávolabbi pontja is 2-3 óra alatt megközelíthető. Lihu’e város a sziget közigazgatási és pénzügyi központja, szép strandal, és egy part menti vízeséssel. Nem szabad kihagyni a szigeten található csodálatos szépségű Waimea Canyon-t, amelyet a Csendes-óceán Grand Canyon-jának is neveznek. A Canyon északi részén található az esőerdős Koke’e State Park ritka madárfajokkal.
Kauai
Fotó: Kauai, Hawaii, USA, flickr.com, by schworer

A szigetcsoport középső részén fekszik Moloka’i szigete, fővárosa Kaunakakai egykor ananász és cukornád ültetvények központja volt, ma fogadja a szigetre érkező turistákat, amely arról nevezetes, hogy itt találhatók a világ legmagasabb tengeri sziklái. Szintén a szigeten található a gyönyörű Kalaupapa National Historical Park változatos élővilággal.
Molokai
Fotó: Molokai, Hawaii, USA, flickr.com, by "amelia"

A Hawai-szigetek második legnagyobb szigete Maui. Itt található az ősi főváros Lahaina, amely 1845-ig volt a Hawaii királyság fővárosa. Ma népszérű kikötőhely, nem messze tőle találhatók a sziget fenséges fehér homokú strandjai, népszerű üdülőhelyei a Ka’anapali és a hatalmas luxusszállokkal, káprázatos öblökkel Kapalua települése. Érdemes még ellátogatni a sziget legmagasabb csúcsára Pu’u’Ula’ula-ra a jelenleg alvó vulkán tetejére, innen több mint 3000 ezer méter magasról fantasztikus kilátás nyílik a szigetre.
Maui
Fotó: Maui, Hawaii, USA, flickr.com, by schworer

A szigetcsoport legnagyobb szigete maga Hawaii szigete. A sziget több mint 10.000 km2 kiterjedésű és közel kétszer akkora, mint az összes többi sziget együttvéve. Itt található a szigetcsoport két legmagasabb hegye az óceán mélyéről magasba törő Mauna Loa, és a föld legaktívabb tűzhányója a Kilauea. Legnagyobb városa, egyben a Hawaii-szigetek második legnagyobb városa a főleg japán és filippinó származású emberek által lakott Hilo. A környező nagy hegyek miatt rendkívül gyakori az eső, az év közel 300 napján esik, ez nagyban meghatározza a sziget jellegét, amely elsősorban nemzeti parkjaival hódít (pl: Hawai’i Volcanoes National Park).
Hilton Village, Hawaii
Fotó: Hilton Village, Hawaii, USA, flickr.com, by Heather_n_Guy

További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel