.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Iowa

Becenév: Hawkeye State
Terület: 55 965 sq.mi. (144 948,7 km2)
Legmagasabb pont: Osceola County 1 670 ft. (509 m)
Népesség: 2 866 800
Főváros: Des Moines
Legnagyobb város: Des Moines

Lawyers near me

 

Iowa állam nagyrésze síkság és dombság, az állam tengerszint feletti magassága legmagasabb pontján is mindössze pár száz méter. Főként fejlett mezőgazdaságáról híres, az Egyesült Államok éléskamrájának is szokták nevezni. Iowa több közepes nagyságú várossal rendelkezik, ezek nyugaton Sioux City, Council Bluffs, a középső területen Mason City, Fort Dodge, Waterloo, Ames és Des Moines, keleten Dubuque, Cedar Rapids, Clinton, Davenport, Bettendorf és Burlington.
Iowa
Fotó: Countryside, Iowa, USA, flickr.com, by iowa_spirit_walker

 

Iowa legnagyobb városa az állam középső részén fekvő Des Moines. A város fontos mezőgazdasági, közlekedési, és szórakoztató központ. Itt rendezik évente egyszer a középnyugat híres vásárát az Iowa State Fair-t. A városban járva érdemes megnézni az Iowa State Capitol fenséges épületét, ellátogatni a Des Moines Art Center-be, ahol olyan művészek festményeit tekinthetjük meg, mint Andy Warhol és Henry Matisse, és felkeresni az Iowa Historical Building-et, ahol az állam történelmével ismerkedhetünk meg.
Des Moines
Fotó: Des Moines, Iowa, USA, flickr.com, by gocyclones

Az állam második legnagyobb városa a keleti részen fekvő Cedar Rapids. Itt érdemes megtekinteni a Cedar Rapids Museum of Art-ot, amely egy művészeti gyűjteményt, és a History Center-t, amely a város történetét mutatja be.
Cedar Rapids
Fotó: Cedar Rapids, Iowa, USA, flickr.com, by Chepner

A harmadik legnagyobb város, Iowa nyugati részén, a Missouri partján fekvő Sioux City. A város fontos közlekedési központ, forgalmas kikötővel és vasúttal. Itt érdekes látnivalóval szolgál a Stone State Park-ban található Dorothy Pecaut Nature Center.

Az államban járva érdemes még felkeresni Iowa City-t, amely egykor az állam fővárosa volt, itt nézzük meg az Old State Capitol fenséges épületét, amely ma múzeum, és keressük fel a Herbert Hoover National Historic Site-ot, amely az egykori elnök Herbert Hoover életéről szól.
Iowa City
Fotó: Iowa City, Iowa, USA, flickr.com, by rwclark

Szintén ne hagyjuk ki Iowa legrégebbi városát Dubuque-t, ahol nézzük meg a Mississippi River Museum-ot, amely a Mississippi folyó történelmét mutatja be.
Dubuque
Fotó: Dubuque, Iowa, USA, flickr.com, by yark64


További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel