.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Massachusetts

Becenév: Bay State
Terület: 7 826 sq.mi. (20 269,2 km2)
Legmagasabb pont: Mount Greylock 3 487 ft. (1 062,8 m)
Népesség: 6 159 500
Főváros: Boston
Legnagyobb város: Boston

Massachusetts állam az Egyesült Államok északkeleti csücskében fekszik, a körülötte fekvő 5 állammal (Vermont, New Hampshire, Maine, Connecticut, Rhode Island) együtt „New England”-nek is nevezik. Ezt az elnevezést még az 1600-as évek elején kapta az angol gyarmatosítóktól, éghajlati viszonyai is ennek a területnek hasonlatosak leginkább a Nagy-Britanniaihoz, bár a telek azért jóval zordabbak errefelé. A régió történelmi és kulturális hagyományokban rendkívül gazdag, korai történelme megegyezik az Egyesült Államok teljes korai történelmével. Az első bevándorlók erre a területre érkeztek, és hozták létre kolóniájukat.

Massachusetts állam nyugati részét gyönyörű erdőségek, tavak borítják kisebb településekkel, keleti részét pedig az Atlanti óceán határolja, ahol szép tengerparti falvakkal és a New England-i régió legnagyobb városával Boston-nal találkozhatunk.
Massachusetts
Fotó: Country, Massachusetts, USA, flickr.com, by Usonian

Kisebb városai közül érdemes felkeresni Plymouth-t, Salem-et, és Concord-ot.

 

Az állam délkeleti részén, az Atlanti-óceán partján fekszik Plymouth, a város arról nevezetes, hogy ezen a helyen alapították meg első településüket az 1600-as évek elején érkező bevándorlók, ezt a korszakot mutatja be a Plymouth Plantation. A város népszerű strandjairól is, amelyek több km hosszan húzódnak végig a partszakaszon.
Plymouth
Fotó: Plymouth Court House, Massachusetts, USA, flickr.com, jimmywayne22

A tengerparti kisváros Salem számos múzeumáról híres, ilyen a Peabody Essex Museum, ahol ázsiai műkincseket találunk, a Salem Witch Museum, amely a régi boszorkánypereket mutatja be (Boszorkány Múzeum).
Salem
Fotó: Salem, Massachusetts, USA, flickr.com, Elizabeth Thomsen

Concord városában érdemes felkeresni a Minute Man National Historic Park-ot, amely a függetlenségi háború egyik legnagyobb csatájának emlékét őrzi.

Feltétlenül keressük fel az állam csodálatos part menti szigeteit a Cape Cod-ot, a híres Martha’s Vineyard-ot, és a Nantucket-szigeteket. Csodálatos partszakaszai, strandjai, kiváló lehetőséget nyújtanak a fürdőzőknek, vitorlázóknak, és szörfözőknek egyaránt.

Cape Cod legnagyobb városa Hyannis a sziget közlekedési, és kereskedelmi központja, itt található a Kennedy család nyári rezidenciája is.
Cape Cod
Fotó: Cape Cod, Massachusetts, USA, flickr.com, Chris Seufert

Martha’s
Vineyard szigete az USA egyik legnépszerűbb pihenőhelye, telis tele nyaralókkal és különféle kikapcsolódási lehetőségekkel.
Martha's Vineyard
Fotó: Martha's Vineyard, Massachusetts, USA, flickr.com, auburnxc

Nantucket Island-et azoknak ajánljuk, akik a nyüzsgést kevésbé szeretik és egy csöndesebb helyre vágyakoznak, eredeti növény és állatvilágát ez a sziget őrizte meg leginkább, és jóval kevésbé beépített, mint a környező szigetek.

 

A Massachusetts-öbölben fekvő Boston az USA keleti részének egyik legnagyobb és legrégebbi városa, elővárosaival együtt lakosságszáma közelíti a 2 milliót (Nagy-Boston).
Boston
Fotó: Boston, Massachusetts, USA, flickr.com, poplinre

Boston legszebb épülete a Massachusetts State House azaz a kapitólium épülete, ez a gyönyörű épület szolgált mintául később a Washingtoni kaptiólium építésekor. Érdemes ellátogatni a híres bostoni Színháznegyedbe, ahol számos régi színház található és rengeteg színdarabot lehet megtekinteni. A város talán legnagyobb bevásárló negyede a népszerű Downtown Crossing tele üzlettel. Itt található az ország harmadik legnagyobb kínai negyede a bostoni Chinatown, kínai éttermekkel és üzletekkel. Érdemes megnézni a Bostoni Athenaum csodálatos épületét, az épületben neves művészeti gyűjtemény található, George Washington és III. Vilmos brit uralkodó személyes gyűjteményei. Boston talán legelegánsabb negyede a Beacon Hill 18.-19. századi fenséges házaival, amit feltétlenül az utazó figyelmébe ajánlunk. Szintén érdemes felkeresni Boston legnagyobb parkját a Boston Common and Public Garden-t, amelynek közepén George Washington elnök szobra áll. További látogatásra ajánlott híres épületek: az Old State House, amely a Szövetségi Állam régi parlamentje volt, a Quincy Market, amely egy népszerű bevásárló és szórakoztató komplexum, az Old North Church, amely a város legrégebbi egyházi épülete, és az USA egyik legszebb épületének tartott elbűvölő szépségű Trinity Church. Ezenkívül érdemes végigmenni a szép épületekkel tarkított Commonwelth Avenue-n, amely Boston híres sugárútja, valamint kilátogatni a Copley Square-re (Copley tér) amely a város legszebb tere.

Szót kell hogy ejtsünk még Boston elővárosairól is, ez az úgynevezett Nagy-Boston területe. Itt fekszik Cambridge városa a híres Harvard egyetemmel. Az elővárosok kulturális élete nagyon színes, számos múzeumnak adnak otthont. A Museum of Fine Arts egy gyönyörű szépművészeti múzeum, a John F. Kennedy Library and Museum a népszerű amerikai elnök életét és munkásságát mutatja be, az Isabell Stewart Gardner Museum, pedig egy fantasztikus festménygyűjteményt tár a látogató szemei elé.

Lawyers near me

További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel