.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




West-Virginia

Becenév: Mountain State
Terület: 24 124 sq.mi. (62 480,9 km2)
Legmagasabb pont: Spruce Knob 4 861 ft. (1481,6 m)
Népesség: 1 820 600
Főváros: Charleston
Legnagyobb város: Charleston

West-Virginia az USA ritkán lakott államai közé tartozik. Hegyvidéki jellegű, az állam nagy részét az Appalache-hegység és az azt körülvevő dombságok határozzák meg, melyeket végelláthatatlan erdőségek jellemeznek. Egészen a polgárháborúig Virginia része volt, ám a rabszolgakérdésben való eltérő nézetei miatt elszakadt a keleti résztől, azaz a mai Virginia-tól.

A korábban a térségben üzemelő bányák nagy része mára bezárt, és a fakitermelés és fa feldolgozóipar jelentősége is csökkent. Idegenforgalma az elmúlt évtizedekben jelentősen fellendült, évente több ezer ember érkezik ide, hogy kalandtúrákon vegyen részt és kipihenje magát a városi forgatagból szabadulva a friss és tiszta levegőjű hegyvidéki falvakban.
West-Virginia
Fotó: Country, West-Virginia, USA, flickr.com, by ricmcarthur

Fővárosa és egyben legnagyobb városa a kisváros Charleston, mely az állam oktatási és kereskedelmi központja is, itt található az állami egyetem a University Of Charleston, a városban érdemes megnézni a Native American Burial Mound-ot is, amely egy ősi indián temető.
Charleston
Fotó: State Capitol, Charleston, West-Virginia, USA, flickr.com, by jimmywayne22

Charleston
Fotó: County Court House, Charleston, West-Virginia, USA, flickr.com, by jimmywayne22

Az állam természeti kincsekben rendkívül gazdag, amelyek többsége lenyűgözi az ide látogatót. Ezek közül érdemes felkeresni a a New River and George National River-t, ahol vadvízi evezőtúrákon vehetünk részt, ellátogatni a Monongahela National Forest-be, amely az állam legnagyobb összefüggő erdőségét foglalja magába, a Black Water State Park-ba, amely télen a sí szerelmeseinek nyújt felejthetetlen élményt.
West-Virginia Hills
Fotó: West-Virginia Hills, West-Virginia, USA, flickr.com, by frogmuseum2

További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel