.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Ohio

Becenév: Buckeye State
Terület: 41 004 sq.mi. (106 199,9 km2)
Legmagasabb pont: Campbell Hill 1 549 ft. (472,1 m)
Népesség: 11 238 400
Főváros: Columbus
Legnagyobb város: Columbus

A több mint 11 millió főt számláló Ohio állam az Egyesült Államok egyik legnagyobb népességű és népsűrűségű állama. Magasabb hegyvidéki területet hiába keresnénk, az állam nagyrésze kiterjedt síkság. Ohio az USA legfejlettebb területei közé tartozik, vidéken fejlett mezőgazdasággal, a nagyvárosokban fejlett iparral. Északon Michigan állam és az Erie-tó, keleten Pennsylvania és Nyugat-Virginia, délen Kentucky, nyugaton pedig Indiana állam határolja. Legnagyobb városai északon az Erie-tó partján fekvő Toledo és Cleveland, a középső részen fekvő főváros Columbus és Dayton, és délen az Ohio folyó partján fekvő Cincinnati.
Ohio
Fotó: Country, Ohio, USA, flickr.com, by D. Knisely

A főváros Columbus közigazgatási, oktatási, és kulturális központ. A városban járva érdemes megnézni a State House (Kapitólium) fenséges épületét, betérni az Ohio Historical Center-be, ahol az állam történelmével ismerkedhetünk meg. Szintén érdekes látnivalóval szolgál a Franklin Park Conservatory and Botanical Garden, ahol különleges egzotikus növényeket csodálhatunk meg és a Columbus Museum of Art, ahol egy szenzációs művészeti gyűjteményt tekinthetünk meg. Természetesen több felsőoktatási intézménnyel is büszkélkedhet a város, itt található a Capital University, a Franklin University, és az Ohio Dominican College.
Columbus
Fotó: Columbus, Ohio, USA, flickr.com, by McPhloyd

A fővárostól Columbus-tól délnyugatra fekvő Dayton városa számos érdekes látnivalóval szolgál. Itt található az amerikaszerte híres United Air Force Museum, ahol több mint 300 repülőgépet csodálhatunk meg, a Cox Arboretum, ahol különleges növényeket láthatunk és a Dayton Art Institute, ahol egy csodálatos festmény gyűjteményt tekinthetünk meg.
Dayton
Fotó: Dayton, Ohio, USA, flickr.com, by OZinOH

Tovább, délnyugat felé haladva érjük el az Ohio folyó partján fekvő Cincinnati városát. A város fő látványossága a 19. században épült csodálatos Brooklyn Bridge függőhíd, amely az Ohio folyó partjain fekvő két várost, Cincinnati-t és Covington-t köti össze. Érdemes felkeresni a Union Terminal-t, amely egykor a város főpályaudvara volt, ma olyan népszerű múzeumoknak ad helyet, mint a Cincinnati Historical Museum, amely a város történelmét mutatja be. Szintén érdemes meglátogatni a Cincinnati Art Museum-ot, ahol egy szenzációs művészeti gyűjteményt tekinthetünk meg.
Cincinatti
Fotó: Cincinnati, Ohio, USA, flickr.com, by Summer_Rose

Az állam észak-nyugati részén, az Erie-tó partján fekszik Toledo városa, kereskedelmi és ipari központ, a Nagy-Tavak vidékének egyik legforgalmasabb kikötőhelyével rendelkezik. A város az Egyesült Államok üveggyártó központja. Toledo-ban járva keressük fel múzeumait, a Toledo Museum of Art-ot, amely művészeti gyűjteménye között egyedülálló díszüveg kollekciót tekinthetünk meg, emellett ellátogathatunk a helyi Firefighters Museum-ba, ahol a 19. század eleje óta működő tűzoltóság történetével ismerkedhetünk meg. A város felsőoktatási intézményei a University of Toledo és a Medical College of Ohio.
Toledo
Fotó: Toeldo, Ohio, USA, flickr.com, by Micah Maziar

Toledo-tól keletre, szintén az Erie-tó partján fekszik Ohio második legnagyobb városa Cleveland. Az egykor acéliparáról híres város ma kereskedelmi, tudományos, és kulturális központ. Forgalmas kikötőjében több ezer hajó fordul meg. A város leghíresebb épülete a 20. század elején épült 52 emeletes csodálatos Terminal Tower, tetején kilátóhely működik. Aki szórakozásra vágyik, annak ajánljuk Cleveland népszerű szórakozónegyedét a Flats-et, ahol éjjel nappal szól a zene, és számtalan fesztivál zajlik egész évben. Érdemes felkeresni a város múzeumait, a Rock and Roll Hall of Fame and Museum-ot, ahol egy fantasztikus zenei gyűjtemény található, a Cleveland Museum of Art-ot, ahol olyan híres művészek festményeit tekinthetjük meg, mint Renior vagy Van Gogh.
Cleveland
Fotó: Cleveland, Ohio, USA, flickr.com, by ifmuth

Ha több időnk van, akkor ismerjük meg Ohio vidéki területeit is. Elutazhatunk az állam délkeleti részén fekvő Wayne National Forest csodálatos erdőségeibe, ahol izgalmas kalandtúrán vehetünk részt, vagy felkereshetjük a Sandusky Bay (öböl) bejáratánál fekvő népszerű üdülő szigeteket a Kelleys Island-et és a South Bass Island-et.

További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel