.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Arkansas

Becenév: The Natural State
Terület: 52 082 sq.mi. (134 891,8 km2)
Legmagasabb pont: Magazine Mountain 2 753 ft. (839,1 m)
Népesség: 2 552 100
Főváros: Little Rock
Legnagyobb város: Little Rock

Lawyers near me

 

Arkansas állam az úgynevezett „Deep South” régió tagja, ide tartozik még további három állam, Alabama, Louisiana, és Missisippi is. Ezt a több mint 500 000 km2 nagyságú területet középen a Mississippi folyó szeli ketté, kelet felé egészen az Appalache-hegységig, nyugaton pedig a Nagy-Alföldig terjed. Ritkán lakott régióról van szó, amely mezőgazdasági jellegű, szép történelmi hagyományokkal, szubtrópusi éghajlattal.
Arkansas
Fotó: Country, Arkansas, USA, flickr.com, by dbarronoss

Arkansas, becenevén a „Természet Állama” ritkán lakott, különösen nagyobb város sem található itt, természetföldrajza viszont lenyűgöző, erdős hegyek, völgyek és termékeny síkságok váltják egymást. Két hegyvonulatát a Ouachita-t és az Ozark-ot az Arkansas folyó választja el egymástól. Az állam elsősorban 3 dologról nevezetes, itt született, nőtt fel valamint kormányozta az államot a korábbi rendkívül népszerű amerikai elnök Bill Clinton, itt található a világ legnagyobb áruházláncának a Wal-Mart-nak a központja, és extrém-kaland sportjáról.
Rest House
Fotó: Rest House, Arkansas, USA, flickr.com, by puffadust

Click for Little Rock, Arkansas Forecast

Legnagyobb városa Little Rock, amelyet az Arkansas folyó szel ketté. Itt érdemes megnézni az Old State House State History Museum-ot, amely az állam történelmének emlékeit mutatja be. A város az 50-es években fekete polgárjogi mozgalmak szintere is volt.

Eureka Springs-ben található a világ második legnagyobb Krisztus szobra a The Christ of the Ozarks statue, amely keresztény emlékhely. Szintén érdemes felkeresni a közeli Ozarki-hegységben található Ozark Folk Center State Park-ot, ahol nívós zenei előadásokat tartanak.
Eureka Springs
Fotó: Eureka Springs, Arkansas, USA, flickr.com, by Clinton Steeds

azw3

A Hot Springs Mountain déli lábánál fekszik az egykor termálvizéről népszerű város Hot Springs, itt jelenleg is több gyógyvizü fürdővel rendelkező szálloda kinálja szolgáltatásait, ahol az utazó kipihenheti fáradalmait.
Arkansas River
Fotó: Arkansas River, Arkansas, USA, flickr.com, by kahunapulej

További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel