.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Wisconsin

Becenév: Badger State
Terület: 54 424 sq.mi. (140 957,5 km2)
Legmagasabb pont: Timms Hill 1 951 ft. (594,7 m)
Népesség: 5 276 700
Főváros: Madison
Legnagyobb város: Milwaukee

Wisconsin államban nyugati szomszédjához Minnesota-hoz hasonlóan több ezer kisebb nagyobb tó terül el. Nyugati részét a Mississippi folyó, északi részét a Lake Superior (Felső-tó), keleti részét a Lake Michigan (Michigan-tó) határolja. Magasabb hegyvidéki területet hiába keresnénk, az állam nagyrésze kiterjedt síkság. Népsűrűsége délről észak felé haladva csökken, az északi területek ritkán lakottak, itt nagyobb erdőségek terülnek el. Az államban egy nagyváros Milwaukee, és több közepes nagyságú város, köztük a főváros Madison található. Az állam idegenforgalma jelentős, hisz festői szépségű vízpartjai főleg nyáron rengeteg turistát vonzanak.
Wisconsin
Fotó: Country, Wisconsin, USA, flickr.com, by santheo

Milwaukee az állam kereskedelmi, pénzügyi, kulturális és ipari központja. A város híres söriparáról is, itt tálható az Egyesült Államok második legnagyobb sörgyára a Miller Brewing Company és annak központja. Érdemes felkeresni a város híres múzeumait, a Milwaukee Public Museum-ot, a Milwaukee County Historical Society-t, és a Milwaukee War Memorial and Art Museum-ot, amelyekben várostörténeti, és különböző művészeti gyűjteményeket tekinthetünk meg. A városban természetesen több felsőoktatási intézmény is található, a University of Milwaukee, a Marquette University és a Cardinal Stritch University.
Milwaukee
Fotó: Milwaukee, Wisconsin, USA, flickr.com, by easybake29

Milwaukee
Fotó: downtown, Milwaukee, Wisconsin, USA, flickr.com, by compujeramey

A főváros Madison a Lake Monona (Monona-tó) és Lake Mendota (Mendota-tó) között fekvő festői szépségű település, az állam közigazgatási központja, valamint itt található az állami egyetem a University of Wisconsin is. A városban járva érdemes megnézni a Wisconsin State Capitol (Állami Kapitólium) gyönyörűszép épületét, kupolájának magassága 60 méter.
Madison
Fotó: Madison, Wisconsin, flickr.com, USA, by Splinter Group

Madison
Fotó: State Capitol, Madison, Wisconsin, USA, flickr.com, by drhunter

Ha több időnk van, akkor látogassunk el a Mississippi folyó partján fekvő kisvárosba, La Crosse-ba, amelynek 19. századi belvárosa minden utazót lenyűgöz.
La Crosse
Fotó: La Crosse, Wisconsin, flickr.com, USA, by Payton Chung

Érdemes felkeresni Észak-Wisconsin-t is, itt fekszik az óriási Chequamegon Nicolet National Forest, amelynek ősi erdejeiben változatos növény és állatvilággal találkozhatunk. Az állam legészakibb csücskében fekszik az Apostle Islands National Lakeshore (Apostle-szigetek), amely egy káprázatos szépségű 22 tagú védett szigetcsoport, a vízisportok és kalandtúrázók szerelmeseinek feltétlenül ajánljuk. A szigetcsoport tagjai közül csak egy, a Madeline Island (Madeline-sziget) lakott, az itt található Madeline Island Historical Museum-ban ismerkedhetünk meg a szigetek történelmével.
Apostle Islands
Fotó: Apostle Islands, Wisconsin, USA, flickr.com, by L Castro

További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel