.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Colorado

Becenév: Centennial State
Terület: 103 598 sq.mi. (268 317,6 km2)
Legmagasabb pont: Mount Elbert 14 433 ft. (3 399,2 m)
Népesség: 4 060 000
Főváros: Denver
Legnagyobb város: Denver

Colorado állam nagyrésze hegyvidéki terület, melyet a Sziklás-hegység magas hegyláncai határoznak meg, kivételt ez alól csak a Colorado-, Arkansas-, és South-Platte folyók szűk völgyei jelentik. Az állam középső részét főként tűlevelű erdők, fenyvesek borítják, nyugati és keleti része legelő, préri. A települések zöme az állam középső részén található, nyugati és keleti része ritkán lakott terület. Legnagyobb városai az állam középső részén található Fort Collins, Boulder, Denver, Colorado Springs, és Pueblo.

Lawyers near me

Colorado
Fotó: Colorado Backcountry, Colorado, USA, flickr.com, by Scott Ingram Photography

Lawyers near me


 

 

Az állam legnagyobb városa és egyben fővárosa a Colorado középső részén fekvő Denver, közlekedési, közigazgatási, kereskedelmi, oktatási, és kulturális központ. Számos felsőoktatási intézmény, a University of Denver, a University of Colorado, a Colorado Christian University és a Regis University található a városban. Denver-ben járva érdemes felkeresni a State Capitol (Állami Kapitólium) gyönyörű épületét, ellátogatni a Colorado History Museumba, amely az állam és a város történelmét, és a Denver Art Museum-ba, amely egy csodálatos művészeti gyűjteményt mutat be. Ha egy kis szórakozásra vágyunk, akkor látogassunk el a Larimer Square és a Lower Downtown környékére, amely a város szórakozó és bevásárló negyede különféle üzletekkel, bárokkal és éttermekkel. Kipihenhetjük fáradalmainkat egy hosszú utazás után a város legnagyobb parkjában, a City Parkban, itt található a város közkedvelt állatkertje a Denver Zoo is.
Denver
Fotó: Denver, Colorado, USA, flickr.com, by Kaptain Krispy Kreme

Az állam második legnagyobb városa Colorado Springs fontos idegenforgalmi és oktatási központ. Itt található a US Air Force Academy és a University of Colorado at Colorado Springs. A városban járva érdemes felkeresni a Colorado Springs Pioneers Museum-ot, amely a város történelmét mutatja be, és a Pro Rodeo Hall of Fame-et, ahol a vadnyugati rodeó történetével ismerkedhetünk meg.

Az államban járva érdemes felkeresni Canon City-t, és megtekinteni a város közelében fekvő csodálatos George Bridge and Park-ot, a híd az Arkansas folyó völgye felett ível át, ez a világ legmagasabb függőhídja.

Colorado híres lenyűgöző látványt nyújtó nemzeti parkjairól és emlékhelyeiről, ezek a Rocky Mountain National Park, a Great Sand Dunes National Monument, a Mesa Verde National Park, a Colorado National Monument, és a Black Canyon of the Gunnison National Park. A parkokban izgalmas kalandtúrákon, vadvizi evezéseken és hegymászásokon vehetünk részt.
Colorado
Fotó: Colorado Countryside, Colorado, USA, flickr.com, by hillary h

Colorado
Fotó: Colorado Countryside, Colorado, USA, flickr.com, by Scott Ingram Photography

Az állam híres fantasztikus síközpontjairól is, ezek Aspen, Vail, Keystone, Copper Mountain, Crested Butte, Snowmass, Winter Park, és Steamboat Springs. A síközpontok különösen a téli hónapokban zsúfolásig megtelnek, ilyenkor több millió ember érkezik ide az ország minden területéről.
Copper Mountain
Fotó: Copper Mountain, Colorado, USA, flickr.com, by smcgee

További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel