.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Utazás az USA-n belül
usa

Bejárni az Egyesült Államokat is sokféleképpen lehet, légi úton, vasúton, autóval, esetleg motorral vagy biciklivel. Néhány dologot azonban illik figyelembe venni.
 
Nagyobb távolságok megtételére a belső légi közlekedés javasolt, ami nagyon fejlett az USA-ban, gyakorlatilag minden nagyobb település saját repülőtérrel rendelkezik.
Ellenben a vasúti közlekedés rendkívül lassú és hiányos, amerikában főként teherszállításra használják, ezért ezt az utazási módot csak annak javasoljuk, akinek rengeteg ideje van az útra.
 
Autóval szintén gyakorlatilag az egész ország bejárható, jó minőségű és széles utak jellemzik az országot. Kiválóak az autóbérlési lehetőségek, a legtöbb bérelhető autó ráadásul új és elég tágas is, közülük méretük alapján lehet elsősorban választani, minél nagyobb a gépjármű, annál drágább a bérlése (Mini, Economy, Compact, Standard, Intermediate, Premium, Luxury, Van, Sports Utility). A legtöbb autókölcsönző cég a biztosítási díjat is beleszámítja a költségekbe. De aki hosszabb időt szeretne tölteni az USA-ban annak ajánlott akár egy autó megvétele is, a használt autók ára ugyanis roppant alacsony. Az autók kölcsönzése 150$/hét-nél kezdődik, és a gépkocsit bérlő személynek legalább 25 évesnek kell lennie, egy meghatározott összegü biztosítékot is kérnek általában, ez kb. 200$-1000$.

Lakókocsival is bebarangolhatjuk az országot, azonban ebben az esetben számítsunk arra, hogy ezen monstrumok bérlési költsége 1000$/1 hét körül mozog és általában csak ott tölthetjük vele az éjszakát ahol fizetünk is érte, máshol nem megengedett.
Szintén bérelhető motor vagy kerékpár is, azonban ez utóbbi esetében figyelni kell arra, hogy ez a közlekedési mód hosszabb távra az országban kevésbé elfogadott, sok utat egyáltalán nem használhatják a kerékpárosok.
 
A közlekedési szabályok az európaihoz hasonlatosak, azaz a jobb oldali közlekedés van érvényben, a távolságok mérföldben vannak mérve. Minden államban más sebesség határok vannak érvényben. Utazás előtt midnenkinek ajánlatos a nemzetközi jogosítvány beszerzése, mert ennek hiányában egyes helyeken a helyi hatóságok megtilthatják az autóvezetést.

antalya escort

 

USA MAP
Térkép: flickr.com, by Libby Telford

<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel