.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Boston (Massachusetts)
Click for Boston, Massachusetts Forecast

A Massachusetts-öbölben fekvő Boston az USA keleti részének egyik legnagyobb és legrégebbi városa, elővárosaival együtt lakosságszáma közelíti a 2 milliót (Nagy-Boston).
Boston
Fotó: Boston, Massachusetts, USA, flickr.com, by poplinre

Boston legszebb épülete a Massachusetts State House azaz a kapitólium épülete, ez a gyönyörű épület szolgált mintául később a Washingtoni kaptiólium építésekor. Érdemes ellátogatni a híres bostoni Színháznegyedbe, ahol számos régi színház található és rengeteg színdarabot lehet megtekinteni.
Massachusetts State House
Fotó: State House, Boston, Massachusetts, USA, flickr.com, by bunkosquad

A város talán legnagyobb bevásárló negyede a népszerű Downtown Crossing tele üzlettel. Itt található az ország harmadik legnagyobb kínai negyede a bostoni Chinatown, kínai éttermekkel és üzletekkel. Érdemes megnézni a Bostoni Athenaum csodálatos épületét, az épületben neves művészeti gyűjtemény található, George Washington és III. Vilmos brit uralkodó személyes gyűjteményei. Boston talán legelegánsabb negyede a Beacon Hill 18.-19. századi fenséges házaival, amit feltétlenül az utazó figyelmébe ajánlunk. Szintén érdemes felkeresni Boston legnagyobb parkját a Boston Common and Public Garden-t, amelynek közepén George Washington elnök szobra áll.
Boston at night
Fotó: Boston, Massachusetts, USA, flickr.com, by Pear Biter

További látogatásra ajánlott híres épületek: az Old State House, amely a Szövetségi Állam régi parlamentje volt, a Quincy Market, amely egy népszerű bevásárló és szórakoztató komplexum, az Old North Church, amely a város legrégebbi egyházi épülete, és az USA egyik legszebb épületének tartott elbűvölő szépségű Trinity Church. Ezenkívül érdemes végigmenni a szép épületekkel tarkított Commonwelth Avenue-n, amely Boston híres sugárútja, valamint kilátogatni a Copley Square-re (Copley tér) amely a város legszebb tere.
Trinity Church, Copley Square
Fotó: Trinity Church, Copley Square, Boston, Massachusetts, flickr.com, by Kingdafy

 

Szót kell hogy ejtsünk még Boston elővárosairól is, ez az úgynevezett Nagy-Boston területe. Itt fekszik Cambridge városa a híres Harvard egyetemmel. Az elővárosok kulturális élete nagyon színes, számos múzeumnak adnak otthont. A Museum of Fine Arts egy gyönyörű szépművészeti múzeum, a John F. Kennedy Library and Museum a népszerű amerikai elnök életét és munkásságát mutatja be, az Isabell Stewart Gardner Museum, pedig egy fantasztikus festménygyűjteményt tár a látogató szemei elé.
Harvard
Fotó: Harvard University, Boston, Massachusetts, USA, flickr.com, by RachelC

 

További képek a galériában >>>

<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel