.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Detroit (Michigan)
Click for Detroit, Michigan Forecast


Michigan állam legnagyobb települése az autóiparáról világszerte híres Detroit. A város az állam kereskedelmi, pénzügyi, és természetesen ipari központja, de kulturális intézményekben is gazdag. Itt található a három nagy amerikai autógyár a General Motors, a Ford, és a Chrysler központja, és több gyára is.
Detroit
Fotó: Detroit, Michigan, USA, flickr.com, by redmann

Számos múzeumát érdemes felkeresni, amelyekben értékes gyűjteményeket találunk. Látogassunk el a Detroit Historical Museum-ba, amely a város és természetesen az autógyártás történetét mutatja be. Keressük fel a The Detroit Institute of Arts-ot, ahol elmúlt évszázadokban készített gyönyörűszép festményeket tekinthetünk meg, a Motown Historical Museum-ot, amely egy zenei kiállítást mutat be és a Belle Isle Parkban található Dossin Great Lakes Museum-ot, ahol a Nagy-Tavak hajózási történetével ismerkedhetünk meg.
Detroit
Fotó: Street, Detroit, Michigan, USA, flickr.com, by Girl.in.the.D

Detroit
Fotó: Downtown, Detroit, Michigan, USA, flickr.com, by ifmuth

Szintén érdemes megnézni a Dearborn elővárosban található The Henry Ford Museum and Greenfield Village-et, ahol az ország egyik legnagyobb, amerikáról szóló gyűjteménye található. A városban természetesen több felsőoktatási intézmény is található, ezek a University of Detroit Mercy, az Oakland University és a Madonna University.
Detroit
Fotó: Henry Ford Museum, Dearborn, Michigan, USA, flickr.com, by twelwe paws

 

További képek a galériában >>>

<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel