.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Kansas

Becenév: Sunflower State
Terület: 81 783 sq.mi. (211 817 km2)
Legmagasabb pont: Mount Sunflower 4 039 ft. (1 231,1 m)
Népesség: 2 641 500

Lawyers near me

Főváros: Topeka
Legnagyobb város: Wichita

 

Kansas állam keleti és középső része síkság és dombság, nyugati részét pedig a Sziklás-hegység határolja. Tengerszint feletti magassága keletről nyugat felé fokozatosan emelkedik. A települések nagy része a keleti és középső területeken találhatók, nyugati része rendkívül ritkán lakott terület. Legnagyobb városai, az állam keleti részén található Overland Park, Leavenworth, Topeka, Lawrence és Manhattan, és a középső területeken található Salina, Hutchinson és Wichita. Kansas-t fejlett mezőgazdaság jellemzi, az állam az USA egyik legnagyobb búzatermő vidéke.
Kansas River
Fotó: Kansas River, Kansas, USA, flickr.com, by jereandreagan

 

A főváros Topeka-ban érdemes megtekinteni a Kansas State Capitol (Állami Kapitólium) fenséges épületét, valamint felkeresni a Kansas History Center-t, amely a város és az állam történelmét mutatja be.
State Capitol
Fotó: State Capitol, Topeka, Kansas, USA, flickr.com, by Slice

 

Látogassunk el Kansas legnagyobb városába Wichita-ba, amely az állam ipari központja és fontos kőolaj lelőhely. Itt keressük fel, az Old Cowtown Museum-ot, mely a város történelmét meséli el, amikor még a marhapásztorok (cowboy-ok) központja volt. Szintén itt található a Mid-America AllIndian Center, amely az államban élő indiánok történelmét mutatja be.
Wichita
Fotó: Wichita, Kansas, USA, flickr.com, by brentdanley

Szintén érdemes felkeresni Kansas egyetemi központját, Lawrence városát. Itt található a University of Kansas. Látogassunk el a Kansas Natural History Museum-ba, amely az állam történelmét ismerteti, és a Spencer Museum of Art-ba, amely egy csodálatos művészeti gyűjteményt mutat be.
Lawrence
Fotó: Lawrence, Kansas, USA, flickr.com, by trp0

Ha időnk engedi, fedezzük fel az állam nyugati, ritkán lakott területeit. Itt található a számos vadnyugati filmből ismert Dodge City, amely egykor a híres Wyatt Earp és Bat Masterson otthona is volt. Nézzünk be a Boot Hill Museumba, amely az egykori vadnyugat világát idézi.
Dodge City
Fotó: Dodge City, Kansas, USA, flickr.com, by ONE/MILLION

További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel