.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Mississippi

Becenév: Magnolia State
Terület: 47 234 sq.mi. (122 335,5 km2)
Legmagasabb pont: Woodall Mountain 806 ft. (245,7 m)
Népesség: 2 766 500
Főváros: Jackson
Legnagyobb város: Jackson

Mississippi állam az úgynevezett „Deep South” régió tagja, ide tartozik még további három állam, Arkansas, Alabama, Louisiana is. Ezt a több mint 500 000 km2 nagyságú területet középen a Mississippi folyó szeli ketté, kelet felé egészen az Appalache-hegységig, nyugaton pedig a Nagy-Alföldig terjed. Ritkán lakott régióról van szó, amely mezőgazdasági jellegű, szép történelmi hagyományokkal, szubtrópusi éghajlattal.
Mississippi
Fotó: Country, Mississippi, USA, flickr.com, by Mr. Greenjeans

Mississippi állam nagyrésze termékeny síkság, fejlett mezőgazdasággal, végelláthatatlan gyapotföldekkel. Az állam kis népsűrűségű, nagyobb város sem igazán található errefelé. Ami mégis igazán népszerűvé tette az a rock’n’roll és a blues zene, híres művészek szülőföldje. Itt született a szenzációs hangú Oprah Winfrey, a „király” azaz Elvis Presley, B. B. King és Tenenesse Williams. Ismert polgárjogi történelméről, azaz a feketék harcárol jogaikért.
Cotton Fields
Fotó: Cotton Fields, Mississippi, USA, flickr.com, by dusted

 

Fővárosa a közepes nagyságú város Jackson, amelyet az 1861-1865-ös polgárgháború alatt többször elpusztítottak. Érdemes megnézni a városban a State Historical Museumot, amely az állam történetét mutatja be és a Mississippi Agriculture and Forestry Museum-ot, ahol egy 19. századbeli farm látható, illetve egy 1930-as évekbeli kisvárosi utcácska.
Jackson
Fotó: State Capitol, Jackson, Mississippi, USA, flickr.com, by jimbowen0306

Az északi területen található Oxford egyetemi város, amely a University of Mississippi-nek ad otthont.
Oxford
Fotó: Court House, Oxford, Lafayette County, USA, Mississippi, flickr.com, by jimmywayne22

Lawyers near me

 

Az állam északnyugati részén fekszik Clarksdale városa, amely a blues zene egyik központjaként híresült el. Itt érdemes megnézni a Delta Blues Museum-ot, ahol híres blues zenészek ereklyéit őrzik, itt rendezik meg minden évben nyáron a népszerű Sunflower River Blues and Gospel Festivalt.
Clarksdale
Fotó: Riverside Hotel, Clarksdale, Mississippi, USA, flickr.com, by Diego's sideburns

Érdemes lehet még felkeresni a Vicksburg National Military Park-ot, ahol az 1861-65-ös polgárháború egyik legvéresebb és legtöbb áldozatot követelő csatája zajlott, ma emlékhely.

 

Gulfport, Biloxi és Pascagola városa Mississippi déli részén a Mexikói-öböl partján található, ez a híres Gulf Coast, ahol forgalmas kikötőket, népszerű strandokat találunk. A francia hagyományok más hangulatot kölcsönöznek ennek a partszakasznak, itt elsősorban Biloxi városát érdemes felkeresni, ahol óriási casinók és szállodák várják a vendégeket.
Biloxi
Fotó: Biloxi Beach, Mississippi, USA, flickr.com, by g-s-h

További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel