.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Rhode Island

Becenév: The Ocean State
Terület: 1 054 sq.mi. (2 729,8 km2)
Legmagasabb pont: Jerimoth Hill 812 ft. (247,5 m)
Népesség: 990 200
Főváros: Providence
Legnagyobb város: Providence

Rhode Island állam az Egyesült Államok északkeleti részén fekszik, a körülötte fekvő 5 állammal (Vermont, New Hampshire, Massachusetts, Connecticut, Maine) együtt „New England”-nek is nevezik. Ezt az elnevezést még az 1600-as évek elején kapta az angol gyarmatosítóktól, éghajlati viszonyai is ennek a területnek hasonlatosak leginkább a Nagy-Britanniaihoz, bár a telek azért jóval zordabbak errefelé. A régió történelmi és kulturális hagyományokban rendkívül gazdag, korai történelme megegyezik az Egyesült Államok teljes korai történelmével. Az első bevándorlók erre a területre érkeztek, és hozták létre kolóniájukat.
Rhode Island
Fotó: Country, Rhode Island, USA, flickr.com, by Duo De Hale

Az apró miniállam Rhode Island a legkisebb a New England-i régió államai közül, az állam egyik része apró szigetekből áll, a másik része pedig a belső területeken fekszik. Két nagyobb városa a főváros Providence és Newport.

A főváros a 200. 000 lakosú Providence az állam közigazgatási és oktatási központja, forgalmas kikötőhely. Itt található a Brown University, amelynek régi épületei lenyűgöző látványt nyújtanak. A belváros legszebb épülete a Rhode Island State House. Érdemes ellátogatni a város népszerű parkjaiba a Waterplace Park and Riverwalk-ba és a Roger Williams Park and Zoo-ba (állatkert). További érdekes látnivalóval kecsegteti az utazót a RISD Museum of Art, ahol egy érdekes művészeti gyűjtemény található és a Providence Athenaum, amely egy művekben rendkívül gazdag könyvtár.
Providence
Fotó: State House, Providence, Rhode Island, USA, flickr.com, by Julie70

A csodálatos szépségű Newport városa az állammal azonos nevű szigeten, azaz Rhode Island-on fekszik. A korábbi évszázadokban gazdag New York-i családok pihenőhelye volt, akik a nyári hőség elől menekültek Rhode Island-ra, óriási villák, fényűző paloták vannak szerte a városban. Gyönyörűszép kikötője a sétahajókázásra, strandjai fürdésre és szörfözésre is kiválóak. A sziget Legnevesebb strandjai a Charlestown Beach, Misquamicut State Beach, Scarborough State Beach, Roger Wheeler Memorial Beach és az East Matunuck State Beach.
Newport
Fotó: Newport, Rhode Island, USA, flickr.com, by gapplewagen

Érdemes még ellátogatni a legtávolabb eső szigetre a Block Island-re, ez a jórészt érintetlen sziget fantasztikus élményt nyújthat a kalandtúrák szerelmeseinek.
Block Island
Fotó: Block Island, Rhode Island, USA, flickr.com, by redperm

Block Island
Fotó: Block Island, Rhode Island, USA, flickr.com, by Paul-W

További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel