.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Washington

Becenév: Evergreen State
Terület: 66 512 sq.mi. (172 265,3 km2)
Legmagasabb pont: Mount Rainier 14 410 ft. (4392,2 m)
Népesség: 5 797 300
Főváros: Olympia
Legnagyobb város: Seattle

Washington State állam keleti része síkság és dombság, középső részét a Cascade-hegység magas hegyláncai uralják, nyugati részét pedig a Csendes-óceán határolja. Az állam keleti, délkeleti részén fejlett mezőgazdaság folyik főleg búzatermesztéssel, középső és nyugati részét hatalmas, főként tűlevelű erdőségek uralják. Az állam népsűrűsége a part menti területektől a szárazföld belső területei felé haladva csökken. Legnagyobb települései, nyugaton Bellingham, Shoreline, Bremerton, Seattle, Tacoma, Olympia, Vancouver in US, középen Yakima, keleten pedig Spokane.
Washington
Fotó: Country, Washington, USA, flickr.com, by CommonObjects (by Jay)

Washington State állam legnagyobb városa Seattle, közlekedési, ipari, oktatási, kulturális és tudományos központ. Számos felsőoktatási intézmény, a Seattle University, a City University, a Bastyr University, University of Washington és a Seattle Pacific University otthona. A város az USA egyik leggyorsabban fejlődő és növekvő városa, olyan híres cégek központja, mint a Microsoft Corporation, a repülőgépek gyártásáról ismert The Boeing Company, és a világ legnagyobb kávéházlánca a Starbucks Coffee Company. A gyönyörű belvárosáról ismert Seattle-ben számos fantasztikus látnivaló akad. A város népszerű piaca a Pike Place Market, ahol a legkülönfélébb zöldségeket, gyümölcsöket, különböző tengeri halakat és rákokat vásárolhatunk. Szintén érdemes bejárni a számos régi 19. századi épületeivel hódító Pioneer Square-t, amely a város üzleti negyede, és az éttermekkel, bárokkal, különféle üzletekkel teli Belltown-t, amely Seattle szórakozónegyede. Mindenképpen keressük fel az 1962-es világkiállításra készült Seattle Center-t, ahol egy gyönyörű park, számos múzeum, és csodálatos építmény található. Itt tör az égbe a város fő látványossága a Space Needle (Ûr Tűtorony), amely 184 méter magas, és egy állandóan forgó étterem található a tetején 160 méter magasságban, ahonnan csodálatos panoráma nyílik az egész városra. További érdekes helyszínek, az üzletekkel, éttermekkel teli Capitol Hill, a művészeti negyed Fremont, a több száz élőlényt bemutató Seattle Aquarium, és az egyetemi központ, a University District. A városban járva keressük fel híres múzeumait, a Seattle Art Museum-ot, amely egy csodálatos művészeti gyűjteményt, a Klondike National Historical Park-ot, amely a város történelmét, és a Nordic Heritage Museum-ot, amely a skandináv bevándorlók városra gyakorolt hatását mutatja be. Kellemes időtöltést nyújthat a Washington Park Arboretum, ahol közel ötezer növényfajta található, és a Woodland Park Zoo, amely a nyugati part egyik legnépszerűbb állatkertje.
Seattle
Fotó: Seattle, Washington, USA, flickr.com, by A Boy And His Bike

Seattle-től délre fekszik az állam második legnagyobb városa Tacoma, mely fontos közlekedési központ. A városban érdemes felkeresni az érdekes Washington State History Museum-ot, amely az állam történelmét, a Tacoma Art Museum-ot, amely egy fantasztikus művészeti gyűjteményt, és a Museum of Glass-t, amely üvegből készült művészeti tárgyakat mutat be. További érdekes látnivalóval szolgálhat a tenger által körülvett csodálatos Point Defiance Park és az ott található fantasztikus állatkert a Point Defiance Zoo and Aquarium.
Tacoma
Fotó: Tacoma, Washington, USA, flickr.com, by fusionpanda

Tacoma városától délre fekszik a főváros Olympia, amely Washington (State) állam közigazgatási központja. A városban található a State Capitol (Állami Kapitólium) gyönyörű épülete. Olympia igazi pihenőváros, csodálatos parkokkal és kis tavakkal.
Olympia
Fotó: State Capitol, Olympia, Washington, USA, flickr.com, by AaverageJoe

Az állam keleti részének legnagyobb városa Spokane kereskedelmi, és kulturális központ. Itt érdemes felkeresni a város híres parkját a Riverfront Park-ot, és a Norhwest Museum of Arts and Culture-t, mely a környék történelmét ismerteti.
Spokane
Fotó: Spokane, Washington, flickr.com, USA, by Bill Tann (by Jay)

Washington State állam rendkívül gazdag természeti csodákban, látnivalókban. Érdemes felkeresni a csodálatos The Olympic Peninsula-t (Peninsula-félsziget), amelynek kikötővárosából Port Townsend-ből indulva fantasztikus hajókirándulásokon vehetünk részt, vagy fedezzük fel az elbűvölő szépségű San Juan Islands-et (San Juan-szigetek), amely népszerű kirándulóhely.
Olympic Peninsula
Fotó: Olympic Peninsula, Washington, USA, flickr.com, by mingofaust

Az állam középső területén fekszik a híres Mount Rainier National Park, itt található az állam legmagasabb hegycsúcsa a Mount Rainier, amely jelenleg is aktív vulkán. A park csodálatos gleccserei, vízesései, hatalmas erdőségei minden látogatót lenyűgöznek, a parkban izgalmas kalandtúrákon és vadvízi evezéseken vehetünk részt.
Mount Rainier
Fotó: Mount Rainier National Park, Washington, USA, flickr.com, by tromasbronot

További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel