.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum
Chicago (Illinois)
Click for Chicago, Illinois ForecastA sokak által ismert, híres amerikai város Chicago az USA harmadik legnagyobb városa. A város a Nagy-Tavak vidékének közlekedési, pénzügyi, kereskedelmi, oktatási, és kulturális központja. Itt található az USA második legforgalmasabb légi kikötője a Chicago-O’Hare International Airport.
Chicago
Fotó: Chicago, Illinois, USA, flickr.com, by DScott28604

Megkülönböztetjük Chicagot 3 millió lakossal, és az úgynevezett Nagy-Chicago-t (Chicago és elővárosai), amelynek lakosságszáma megközelíti a 10 millió főt. E hatalmas metropolisz belvárosában naponta több millió ember fordul meg, múzeumok, történelmi emlékhelyek, és különféle szórakozási lehetőségek széles választéka várja az ide látogató turistákat. A városközpontban található a híres Sears Tower felhőkarcoló, amely az USA legmagasabb épülete, tetejéről, ahol egy kilátó található, fantasztikus kilátás nyílik a városra.
Sears Tower
Fotó: Sears Tower, Chicago, Illinois, USA, flickr.com, by fusionpanda

Szintén érdemes felkeresni a másik hasonlóan magas épületet a John Hancock Center-t. Feltétlenül menjünk végig a Magnificent Mile-on, ez Chicago híres sugárútja, ahol a legelőkelőbb üzletek sorakoznak, itt olyan híres divatházak termékeit vásárolhatjuk meg, mint a Gucci vagy a Versace. Látogassunk el a Chicago Historical Society fenséges épületébe, ahol megismerkedhetünk a város és Illinois állam történelmével vagy a The Art Institute Of Chicago-ba, amely egy lenyűgöző festmény, szobor és fotó gyűjteményt bemutató képtár.
Chicago
Fotó: Chicago at night, Illinois, USA, flickr.com, by Sugarmonster

Keressük fel a város híres múzeumait, a Museum of Scinece and Industry-t, amely az elmúlt két évszázad tudományos és technikai fejlődését szemlélteti csodálatos gyűjteményével, a Chicago Children’ Museum-ot, amely elsősorban gyermekek számára nyújt érdekes dolgokat, vagy a Museum of Broadcast Communications-t, amely a híradástechnikai eszközök fejlődését mutatja be, valamint a média világába kalauzolja a látogatókat. További érdekes látnivalóval szolgál a Museum Campus, ahol, három különböző témájú múzeum található. Ezek az Adler Planetarium and Astronomy Museum, ahol egy lenyűgöző csillagászati gyűjteményt tekinthetünk meg, a Field Museum, amely egy természettudományi gyűjteményt mutat be, és a John G. Shedd Aquarium, ahol sokféle állatfaj képviselőjével ismerkedhetünk meg.

Ha egyéb kikapcsolódásra vágyunk, akkor látogassunk el a város szórakoztatóközpontjába a Navy Pier-be, ahol többek között műjégpálya, minigolf, óriáskerék, és ringlispílek várják a szórakozni vágyókat, vagy keressük fel a Lincoln Park Zoo-t, amely egy csodálatos állatpark, több mint 1000 különböző állattal. Érdemes felkeresni a város egyetemét a University Of Chicago-t, az itt található Smart Museum of Art és az Oriental Institute Museum sok érdekes látnivalóval szolgál.További képek a galériában >>>

<< vissza


usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel