.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Illinois

Becenév: Land of Lincoln
Terület: 55 646 sq.mi. (144 122,5 km2)
Legmagasabb pont: Charles Mound 1 235 ft. (376,4 m)
Népesség: 12 112 400
Főváros: Springfield

Lawyers near me

Legnagyobb város: Chicago

 

Illinois állam az Egyesült Államok legnagyobb népességű és népsűrűségű államai közé tartozik. Északon Wisconsin állam és a Michigan-tó, keleten Indiana állam és a Wabash folyó, délen Kentucky állam és az Ohio folyó, nyugaton pedig a Mississippi folyó, Missouri és Iowa állam határolja. Magasabb hegyvidéki területet az államban hiába keresnénk, az egész kiterjedt síkság, amelyen számos kisebb folyó és tó található. Legnagyobb városa Illinois északkeleti részén, a Michigan tó partján fekvő Chicago, emellett több közepes nagyságú város, köztük a főváros Springfield található az államban.
Illinois Country
Fotó: Country, Sterling, Illinois, USA, flickr.com, by jimfrazier

 

A sokak által ismert, híres amerikai város Chicago az USA harmadik legnagyobb városa. A város a Nagy-Tavak vidékének közlekedési, pénzügyi, kereskedelmi, oktatási, és kulturális központja. Itt található az USA második legforgalmasabb légi kikötője a Chicago-O’Hare International Airport.
Chicago
Fotó: Chicago, Illinois, USA, flickr.com, by DScott28604

Megkülönböztetjük Chicagot 3 millió lakossal, és az úgynevezett Nagy-Chicago-t (Chicago és elővárosai), amelynek lakosságszáma megközelíti a 10 millió főt. E hatalmas metropolisz belvárosában naponta több millió ember fordul meg, múzeumok, történelmi emlékhelyek, és különféle szórakozási lehetőségek széles választéka várja az ide látogató turistákat. A városközpontban található a híres Sears Tower felhőkarcoló, amely az USA legmagasabb épülete, tetejéről, ahol egy kilátó található, fantasztikus kilátás nyílik a városra. Szintén érdemes felkeresni a másik hasonlóan magas épületet a John Hancock Center-t. Feltétlenül menjünk végig a Magnificent Mile-on, ez Chicago híres sugárútja, ahol a legelőkelőbb üzletek sorakoznak, itt olyan híres divatházak termékeit vásárolhatjuk meg, mint a Gucci vagy a Versace. Látogassunk el a Chicago Historical Society fenséges épületébe, ahol megismerkedhetünk a város és Illinois állam történelmével vagy a The Art Institute Of Chicago-ba, amely egy lenyűgöző festmény, szobor és fotó gyűjteményt bemutató képtár.
Chicago
Fotó: Chicago at night, Illinois, USA, flickr.com, by davesag

Keressük fel a város híres múzeumait, a Museum of Scinece and Industry-t, amely az elmúlt két évszázad tudományos és technikai fejlődését szemlélteti csodálatos gyűjteményével, a Chicago Children’ Museum-ot, amely elsősorban gyermekek számára nyújt érdekes dolgokat, vagy a Museum of Broadcast Communications-t, amely a híradástechnikai eszközök fejlődését mutatja be, valamint a média világába kalauzolja a látogatókat. További érdekes látnivalóval szolgál a Museum Campus, ahol, három különböző témájú múzeum található. Ezek az Adler Planetarium and Astronomy Museum, ahol egy lenyűgöző csillagászati gyűjteményt tekinthetünk meg, a Field Museum, amely egy természettudományi gyűjteményt mutat be, és a John G. Shedd Aquarium, ahol sokféle állatfaj képviselőjével ismerkedhetünk meg.
Ha egyéb kikapcsolódásra vágyunk, akkor látogassunk el a város szórakoztatóközpontjába a Navy Pier-be, ahol többek között műjégpálya, minigolf, óriáskerék, és ringlispílek várják a szórakozni vágyókat, vagy keressük fel a Lincoln Park Zoo-t, amely egy csodálatos állatpark, több mint 1000 különböző állattal. Érdemes felkeresni a város egyetemét a University Of Chicago-t, az itt található Smart Museum of Art és az Oriental Institute Museum sok érdekes látnivalóval szolgál.

 

Az állam középső részén fekszik a főváros Springfield. A város elsősorban arról híres, hogy itt lakott 24 évig az egykori népszerű amerikai elnök Abraham Lincoln. Az ő élettörténetét mutatja be a Lincoln Home National Historical Site.
Springfield
Fotó: Abraham Lincoln Presidental Library, Springfield, Illinois, USA, flickr.com, by Mattp9

 

Chicago-tól északnyugatra található Rockford városa. A város gyönyörűszép parkokkal rendelkezik, ezek a közül a két leghíresebb a Sinnissippi Gardens és a Klehm Arboretum and Botanic Garden. Itt, érdemes megnézni a Midway Village and Museum Center-t, amely a város történelmét mutatja be.
Rockford
Fotó: Anderson Gardens, Rockford, Illinois, USA, flickr.com, by judyb12

Ha több időnk van, akkor felkereshetjük az állam déli részén található hatalmas erdőségeket, a Shawnee National Forest-et, ahol izgalmas kalandtúrán vehetünk részt.

További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel